Етиопия блокира интернет

В опит да се справи с преписвачите на матурите в страната

10:54 08.06.2017

Рестриктивно решение на властите в Етиопия доведе до блокиране на достъпа до интернет в страната. Етиопското правителство наскоро „изключи“ достъпа до мрежата в опит да осуети измамници, които публикуват отговорите на изпитите онлайн.

В Етиопия живеят малко над 102 млн. души, от които по-малко от един милион ще се явят на изпити. Останалите 99 процента просто ще трябва да се примирят, че няма да могат да ползват Twitter и Facebook днес, 8 юни, докато изпитите не свършат.

За жителите на страната и туристите това означава, че поне до днес, 8 юни, няма да могат да ползват какъвто и да е интерент достъп.

Това не е първия случай, в които властите предприемат толкова ограничително решение. Миналата година правителството забрани достъпа до социалните мрежи, след като изпитите за влизане в университет бяха публикувани онлайн. Мобилният достъп до интернет беше спиран и при други случаи наскоро, включително за няколко седмици миналата година. От миналата есен в страната има извънредно положение след антиправителствените протести.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: интернет | матури | Етиопия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини