Евакуират 5,6 млн. души заради урагана "Ирма"

Стихията отново достигна максималната си мощ

Властите във Флорида призоваха 5,6 млн. души да се евакуират преди ураганът "Ирма" да достигне Флорида. Това е над една четвърт от населението на щата, който е третият по големина в САЩ с население около 21 млн. жители.

Призивът най-вече се отнася за хората, живеещи в крайбрежните райони на Флорида, които могат да бъдат наводнени при преминаването на бурята. Ураганът е причината и за затварянето на две атомни електроцентрали в щата.

Тази нощ бурята достигна Куба с максималната си мощ. Според експерти в момента окото на "Ирма" е на 600 км от Маями, съобщава Reuters. По пътя си ураганът опустоши два карибски острова, взе 14 жертви и остави огромни материални щети, които ще струват милиарди на американската икономика. 

Голяма част от карибските острови вече се притесняват за перспективите им за туризъм след урагана. Последиците са тежки и ще създадат затруднения за туристическата индустрия в региона. Бедствието опустоши Карибите. Най-много пострадаха островите Сен Мартен и Барбуда.

Междувременно се очаква Америка да бъде атакувана от три урагана едновременно. Освен "Ирма", "Хосе" и "Катя" също се движат към Атлантическия океан и това налага най-голямата евакуация в историята на САЩ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Атлантически океан | ураган | евакуация | Ирма

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини