Европейските делегати ще спят в хотел „Маринела“ срещу 212 лв. на вечер

Имало е още двама участника, които обаче са отстранени заради подаване на невярна и подвеждаща информация

Участниците в европейските делегации, които ще заседават по време на българското Европредседателство, ще нощуват в хотел „Маринела“ срещу 212 лв. на вечер. От Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 съобщиха, че фирма „ВГ“ АД е спечелила търга със своята оферта, която освен нощувка включва и закуска.

В съобщението се казва, че предложението на участника съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс. Постигнатата цена за нощувка с включена закуска е в размер на 217.12 лв. без ДДС. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1 808 броя нощувки, е в размер на 430.25 хил. лв. с включена закуска, туристически данък и ДДС.

Обществената поръчка беше открита в началото на юли, а до крайния срок за кандидатстване – 7 август, са постъпили общо три оферти. Освен ВГ АД, управляваща хотел „Маринела“, в надпреварата са участвали и две туристически агенции - „ОССМО“ АД и „АргусТравел Интернешънъл“ ЕООД.

Последната е била отстранена от търга заради предоставяне на документи с невярно съдържание. По този повод МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.

„ОССМО“ е допусната до финалния етап на оценка, но след извършени проверки от страна на комисията, в ценовото предложение на компанията са констатирани редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия. В качеството му на посредник на туристически услуги „ОССМО“ АД оферира цена два пъти по-ниска от предлаганата цена за настаняване в 5-зведен хотел от собственик на хотелска база. След поискани допълнителни разяснения от „ОССМО“ АД и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази, комисията установи категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника „ОССМО“ АД. Това е причината участникът да бъде отстранен от класирането и МБПСЕС2018 ще сезира Агенцията за обществени поръчки по реда на ЗОП.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: обществена поръчка | европредседателство | хотел Маринела | Маринела