Европейският парламент обсъжда бъдещото развитие на ЕС

В Страсбург ще се проведе тридневена сесия

09:25 13.03.2017

Европейският парламент започва тридневена сесия в Страсбург. Основни теми на срещата ще бъдат предложенията за бъдещото развитие на ЕС както и предстоящата среща на европейските държавни и правителствени ръководители в Рим.

Евродепутатите ще коментират и резултатите от последния Европейски съвет, който преизбра за председател на институцията Доналд Туск, въпреки съпротивата на Полша. Ще бъде отбелязана предстоящата на 22 март годишнина от атентатите в Брюксел и европейската програма в областта на сигурността.

Парламентът ще се запознае с доклад за конституционните, правните и институционалните последици от общата политика за сигурност и отбрана, и възможностите по Договора от Лисабон за прилагането на тази политика. На дневен ред е и проект на резолюция по повод пречките за свободното движение на работниците в Евросъюза
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: развитие | бъдеще | среща | Европейския парламент | Страсбург

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини