Еврото продължава да расте спрямо долара

Цената на единната валута достигна днес най-високото си ниво от 2 години и половина насам

Еврото продължава похода си спрямо долара, като днес достигна най-високото си ниво спрямо щатската валута от 2 и половина години насам. В момента стойността на единната валута е 1,2069 долара, като в сутрешната търговия достигна и нива от 1,2080 и 1,2090 долара, предава Ройтерс.

Причина за ралито на единната валута е изказването на председателя на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги, че през октомври банката може да коригира програмата за изкупуване на активи.

Само от началото на седмицата европейската валута се е покачила с 1,7% спрямо долара.

В същото време очакванията за по-нататъшно повишаване на лихвения процент в САЩ тази година са намалели, тъй като упорито слабата инфлация продължава да изненадва Федералния резерв.

Допълнително американските пазари отразиха със спад притесненията на Америка след мощните разрушения от урагана "Ирма", който след като мина през Карибите, днес се е насочил към Флорида. По-рано пък ураганът Харви нанесе сериозни щети в Тексас.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ецб | Марио Драги | евро | долар | валути