Фандъкова: Ще маркираме велоалея по ул. „Георги С. Раковски”

Общината ще продължи да инвестира във фитнеси на открито

Снимка: economic.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че предстои да бъде маркирана велоалея по ул. Георги С. Раковски.

„Тази година предстои да маркираме велоалея по ул. Георги С. Раковски. Вече внесохме и проекта за бул. „Александър Дондуков“ с велоалея. Да се надяваме, че Министерството на културата ще ни подкрепи и ще я одобри“, заяви кметът Фандъкова на откриването на спортна инициатива „Живей активно“, цитирана от агенция Фокус.

Столична община ще продължи да инвестира във фитнеси на открито, като за тази година са предвидени 12 нови площадки. „София беше избрана за европейска столица на спорта за следващата 2018 година благодарение на големи спортни събития като „Живей активно!“, коментира Йорданка Фандъкова. По думите й вече 12 години София е домакин на инициативата и все повече и повече хора се включват, което говори за това, че софиянци обичат активния и здравословния начин на живот.

Кметът призова присъстващите догодина участници да бъдат още повече. „Моля, следващата година всеки един от вас да доведе поне по още един, за да бъдем много и да бъдем заедно. И през целия ден да се радваме на десетките активности, които се организират и дават възможност на децата и на семействата да спортуват“, завърши Фандъкова.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | кмет | Дондуков | велоалея

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини