Philip Morris прави фабрика за бездимни цигари в Румъния

Заводът ще бъде трансформиран с 490 млн. евро за производството на нагреваеми тютюневи стикове

Philip Morris International (PMI) планира инвестиция от близо 490 млн. евро за трансформиране на своята цигарена фабрика в Румъния във високотехнологично съоръжение за производство на новите нагреваеми бездимни тютюневи стикове HEETS, които се използват с IQOS /системата за нагряване на тютюна. Това съобщиха вчера от централата на тютюневия гигант в Лозана, Швейцария.

Преструктурирането на фабриката в Румъния в съоръжение за производство на тютюневи стикове HEETS вече стартира, като се очаква то да приключи до 2020 г. Инвестицията ще създаде 300 нови работни места за висококвалифицирани работници в допълнение към вече заетите в нея 600 души.

"Инвестицията ни в Румъния е поредно доказателство за нашия ангажимент за постигане на бъдеще, в което бездимните продукти ще заместят изцяло цигарите. Основание за увереност ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които вече се отказаха от пушенето и преминаха на IQOS. Очакваме тази тенденция да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем нарастващото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри алтернативи на цигарите", заяви Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на PMI.

PMI обяви по-рано тази година, че увеличава производствения капацитет на своята фабрика за производство на тютюневи стикове HEETS в Болоня, Италия. Освен това планира инвестиция за изграждане на нова фабрика за HEETS в Дрезден, Германия, и трансформира цигарените си фабрики в Гърция и Русия в производствени мощности за HEETS.

IQOS и HEETS се предлагат на повече от 27 пазара в света, включително и в ЕС в Гърция, Италия, Португалия, Полша и др., а в Румъния са на пазара от ноември 2015 г. Плановете на PMI са до края на 2017 г. новите продукти да се предлагат на 30-35 пазара.

В България Народното събрание вече прие нова регламентация и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи изделия, за да може страната ни да има готовност за появата им и на родния пазар.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бездимни цигари | нагреваеми стикове | Philip Morris | Филип Морис

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини