Гърция е въвела 100-процентов контрол на границата с България

Това е причината да се образуват километрични опашки на граничния пункт „Кулата“

15:02 17.06.2017
Пропускателният режим на граничния пункт „Кулата“ на българо-гръцката граница е утежнен и се образуват опашки, съобщиха от „Гранична полиция“. Причината е, че от тази сутрин гръцките гранични и митнически власти осъществяват 100-процентов контрол.

Това означава, че се проверяват абсолютно всички превозни средства, които влизат на територията на Гърция.

„Въвеждането на такъв контрол моментално създава опашки, които са на наша територия. Направен е бърз контакт с гръцките власти, предприети са съответните мерки“, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. По думите му е направен контакт с гръцките власти и са предприети съответните мерки.

„В момента са спрени ТИР-овете, за да могат да се пропуснат леките автомобили. Работи се на 5 ленти за пропускане. Допълнително е назначен още един пост от гръцките власти. Докладът, който ми направи директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" е, че нещата се нормализират и колоната намалява. Продължаваме да следим процеса. В момента, в който видим затруднение, ще предприемаме допълнителни мерки", допълни той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | граница | граничен пункт | ГКПП

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини