Горанов: Ще има пари и за хляб, и за пътища, и за зрелища

Всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение на бюджета догодина

Пари от бюджета догодина ще има и за хляб, и за пътища, и за зрелища. Така министърът на финансите Владислав Горанов коментира предвижданото увеличение на бюджетните средства.

"Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение на заплатите – сектор „Сигурност“, „Образование“, огромна работа се свърши по отношение на административната реформа. Някой от предизборните ангажименти вече са факт. В резултат на всичко това и успокоението в обществото потреблението расте. С 3,9% ръст сме в Европа. Усеща се по средствата, които харчим и по увеличението на доходите. Разбира се то се усеща повече от хората, които са по-активни“, коментира министърът.

Той допълни, че за МВР ще бъдат отделени 55 млн. лева повече за разходи за персонал. Заедно с министър Радев ще обсъдим едно увеличение, каза Горанов.

Той коментира и евентуалната кандидатура на страната ни за еврозоната.

„Със сигурност изпълняваме всички номинални критерии за влизане в еврозоната. Разликата от Шенген е, че тук няма политически критерии. Главният аргумент е дали сме достигнали нужната конвергенция и стабилност. Трябва да сме устойчиви на външни шокове. Гърция не беше готова и при първия шок еврозоната страда. Ако бъдем допуснати в този клуб, ние ще се доближим по доходи много бързо до еврозоната, затова продължаваме да настояваме“, каза финансовият министър.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пари | бюджет | разходи | увеличение | Владислав Горанов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини