Имение на Пикасо на френската Ривиера на търг за 20 млн. евро (снимки)

В имота в Мужен художникът прекарва последните си години

Снимка: Residence 365
Имението на Пабло Пикасо на френската Ривиера - където последната му съпруга се застрелва - се очаква да бъде продадена за повече от 20 милиона евро на търг в четвъртък, пише The Local.

Художникът прекарва последните си години в имота в Мужен, на хълмовете край Кан. Пикасо умира в този дом през април 1973 г., 12 години след като се е преместил тук със своята втора съпруга и муза Жаклин Рок.Рок - която Пикасо е рисувал повече от 400 пъти, но която враждува с децата му след смъртта му - се е самоубила в къщата с изглед към Средиземно море през 1986 г.

Дъщеря й Катрин Утен-Блей продава имота на холандец, който го преименува на "Пещерата на Минотавъра" заради манията на художника по митичния звяр.Преди Пикасо къщата е принадлежала на английско-ирландското семейство, което прави бирата Гинес.

Британският премиер по това време Уинстън Чърчил, любител художник, е бил чест посетител тук и рисувал.

Холандският собственик се сблъскал с финансови затруднения, след като извършил обширна работа по имота, датиращ от 18-ти век, и трите хектара земя към него. Той разширил къщата, построил басейн, гаражи и тенис корт.По времето на Пикасо къщата е била доста западнала, а към селската фасада били прибавени големи прозорци, така че да има изглед отвсякъде.

Оттогава е запазено единствено ателието на твореца, където още има следи от боите му. В имението обаче няма нито една творба на прочутия испанец.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: имот | търг | имение | френска Ривиера | Пабло Пикасо | Мужен