Как потребителите ползват продуктите на Google (графика)

7 от продуктите на компанията се ползват от по над 1 млрд. потребители

Проникването на Google в живота на обикновения потребител е зашеметяващо. Операционната система за мобилни устройства Android е само един от продуктите на компанията, но популярността ѝ е огромна. Само за една година през нея са били изтеглени 82 млрд. приложения и игри. 

В момента компанията има 7 продукта с по над 1 млрд. потребители. Става дума за Gmail, Chrome, Maps, Search, YouTube, Google Play Store and Android. Само операционната система вече има над 2 млрд. активни потребители, обявиха от Google по време на тазгодишната I/O конференция на разработчиците. 

За сравнение един от най-големите ѝ конкуренти Facebook има едва 3 продукта с по над 1 млрд. месечни потребители – социалната мрежа Facebook, WatsApp и Messenger. 

Google има и много продукти, за които може би не сте чували, но които също трупат популярност. Цели 2 милиона студент например са се възползвали от виртуалните пътешествия на компанията, а 1 милион специалисти са използвали FireBase, платформа с разнообразни инструменти за разработване на мобилни и уеб приложения, която Google придоби през 2014 г.. 

Ето някои от последните статистически данни, за потреблението на продуктите на Google:

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bgАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | потребление | продукти | Android | Gmail | IO 2017

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини