Какво се случва в интернет за 60 секунди? (графика)

В рамките на една минута се извършват около 3.5 млн. търсения в Google например

Снимка: Pixabay
19:54 09.08.2017
Едва преди месец най-голямата социална мрежа в света Facebook се похвали, че вече има 2 млрд. месечни потребители. Това означава, че повече от 25% от населението на Земята влиза в своя акаунт в платформата поне веднъж на 30 дни.

Ако човек с е опита да си представи това нагледно, то би трябвало да опита да визуализира препълнения Национален стадион „Васил Левски“ умножен по 50 000 пъти. Непосилно е за ума да „види“ такова множество, но това само идва да покаже колко голям е мащабът на интернет всъщност. 

И тъй като е трудно да обмислим информацията на месечна база, че дори и на ежедневна, нека се опитаме да я сведем до една единствена минута.  

Можете ли да си представите колко и какви неща се случват в онлайн пространството само в рамките на 60 секунди? 


Авторите на горната графика са Лори Люис и Чад Калахан от Cumulus Media, които ежегодно подготвят такива илюстрации, за да покажат невероятния мащаб на електронната търговия, социалните медии, електронната поща и създаването на всякакъв тип съдържание в мрежата. 

От нея ясно личи, че в една минута в интернет се извършват около 3.5 млн. търсения в Google, преглеждат се над 4 млн. видеа в YouTube, качват се около 46 000 снимки в Instagram, изпращат се 156 млн. имейла.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: интернет | онлайн | една минута

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини