Канада е новото бойно поле за технологичните гиганти

Samsung е поредната компания, която отваря лаборатория за изкуствен интелект в страната

17:50 01.10.2017
Южнокорейският конгломерат Samsung ще отвори лаборатория за разработка на изкуствен интелект в Канада, като по този начин страната се превръща в бойно поле на технологичните гиганти, пише Engadget.

Тъй като Канада подкрепя чрез инвестиции изкуствения интелект (наред с други инициативи, тя отдели 125 млн. долара федерално финансиране), в страната се разразява ожесточена битка за талантливи програмисти, особено в град Монреал. Докато повечето компании разработват изкуствен интелект в различни части на страната – Google в Едмънтън, а Apple в столицата Отава – Монреал вече е дом на екипи от Facebook, Google и Microsoft. Ако Samsung не беше отворил лаборатория за изкуствен интелект в града, рискуваше да изпусне талантливи кадри.

Не е тайна, че Samsung иска (и дори има нужда) да засили своята работа в областта на изкуствения интелект. Виртуалният асистент Bixby вече е фундаментална функция в новите смартфони на компанията и се разпространява и в устройства като интелигентни високоговорители и дори домакински уреди. За да има успех, производителят трябва бързо да навакса настоящия суров вид на технологията и да накара потребителите да го предпочитат пред останалите.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | компании | Канада | изкуствен интелект | Отава | технологични гиганти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини