Каракачанов: 90 млн. лв. са нужни са модернизация на военния флот

Според министъра на отбраната е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските военни

За модернизацията на военния флот са необходими 90 млн. лева. Това заяви днес министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Варна. 

По думите му проектът вече е приет от Съвета по отбрана, но трябва да бъде одобрен от Министерския съвет. Каракачанов уточни, че парите може да бъдат заложени в бюджета за следващата година. Темата ще бъде активно дискутирана през есента, като  тогава ще стане ясен и процентът на увеличението в средствата за флота, допълни той.

Проведените учения през тази година доказаха, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство, каза Каракачанов. Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските военни.

Каракачанов участва в официалната церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск-2017 на Висшето военноморско училище /ВВМУ/ "Н. Й. Вапцаров". Тържеството бе част от честванията на 138-та годишнина от създаването на Военноморските сили. Сред гостите бяха началникът на отбраната ген.-лейтенант Андрей Боцев, представители на местната и държавната власт, офицери, много граждани.

Предстои ви дълъг и сложен, но изключително интересен път, се обърна към младите лейтенанти командирът на ВВМУ Боян Медникаров. Той ги призова да пазят офицерската чест и името на родината си.В обръщението си към випускниците министър Каракачанов посочи, че влизат в редовете на велика армия, която никога не е губила сражение. Той допълни, че България съществува вече близо 1400 години благодарение на своята армия и никога български офицер не е предавал родината си.

От името на своите колеги отличникът на випуска лейтенант Виктор Атанасов посочи, че никой от тях не служи на празни химери и всички са готови да преодоляват предизвикателствата със смелост, професионализъм и патриотизъм.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Варна | модернизация | средства | Красимир Каракачанов | военен флот