Караниколов: Няма основание за прекратяване на договора за приватизация с БМФ

Единственото забавяне е за работната сила, за което те си плащат неустойки винаги досега, каза Караниколов

12:28 06.07.2017
Нямаме основание за прекратяване на приватизационния договор на "Параходство български морски флот" АД. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов пред журналисти, цитиран от БГНЕС. По неговите думи Агенцията за приватизация осъществява постоянен кнтрол върху дейността на предприятието и единственото забавяне спрямо заложените клаузи е при броя на служителите.

„Единственото забавяне е за работната сила, за което те си плащат неустойки винаги досега. Това може да се провери на страницата на Агенцията за приватизация. Считам, че нямаме основание за прекратяване на договора. За прекратяването му трябва да има пълно неизпълнение по него, а към момента такова не може да има, тъй като не е приключил контролът”, заяви Емил Караниколов.

Контролът ще приключи през 2018 г., когато изтича 10-годишният договор. Тогава и ще бъде направен цялостен анализ на изпълнението.

Вчера, по предложение на икономическия министър Емил Караниколов и след разпореждане на премиера Бойко Борисов правителството осигури 2.4 млн. лв., необходими за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд (ВКС) за отмяна на решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд при БТПП, постановено по заведено от „Кей Джи Маритайм Шипинг” дело срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Въпреки че в официалното прессъобщение на Министерски съвет пишеш изрично, че парите са отпуснати по искане на Караниколов, сега той твърди, че не са били по негово предложение. „Това е решение на правителството и се защитава държавният интерес по този начин. Не е имало тема да не се осигуряват тези средства”, посочи икономическият министър.

Относно очакванията му за това обжалване той изтъкна, че не може да се меси в делата на съдебната власт. „Нека да видим какво ще бъде тяхното решение. Колегите от Агенцията по приватизация са предприели всички действия за арбитражното дело и извънредния способ, който се използва сега”, каза още Караниколов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Емил Караниколов | БМФ | Параходство български морски флот

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини