„Валери Симеонов вече е национален проблем“

Кирил Добрев, зам.-председателят на БСП

„Валери Симеонов вече не е проблем само на премиера. Той е национален проблем“.

Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция в централата на партията, предава „Фокус". Според него думите на Симеонов са далеч по-силни и изпълнени със съдържание от тези на Антон Тодоров, който подаде оставка като депутат заради същите косвени заплахи към журналиста Виктор Николаев, каквито отправи и вицепремиерът.

Попитан дали БСП ще подкрепи оставката на Антон Тодоров като народен представител, Добрев коментира, че БСП ще гласува „за" оставката му в зала. „Като опозиция, всички от управляващите ни са еднакви. Ние ще подкрепим оставката на Антон Тодоров", добави той.

За разлика от Тодоров, вицепремиерът Валери Симеонов отказва да подаде оставка заради думите си. Той дори заплаши медиите, че ще ги съди, ако не му се извинят. В тази връзка Асоциацията на европейските журналисти утре подготвя голям протест в защита на българската журналистика и срещу Валери Симеонов.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БСП | цитат на деня | Валери Симеонов | Кирил Добрев