Кои са най-търсените стоки на изплащане в България

Българите купуват по-скъпи стоки

13:52 25.07.2017
Най-търсената стока, купувана на изплащане през първата половина на 2017 г. е смартфонът, като най-купуваният модел е среден клас на цена 450-500 лв. Това показва класацията "Топ 10 на изплащане", от БНП Париба Лични Финанси. На второ място се нареждат телевизорите. В периода януари - юни 2017 г. най-търсеният телевизор е на средна цена 1000-1050 лв. 

Осем от най-търсените стоки през разглеждания период са за домакинството. Това са телевизори, перални, хладилници, готварски печки, дивани, обзавеждане за спалня, матраци и климатици. Единствените стоки, които не са пряко свързани с дома, са смартфоните и лаптопите.

Нараства търсенето на обзавеждане и климатици, в резултат на ръста на строителството и раздвижването в сектора на недвижимите имоти. Климатиците заемат 10-а позиция в класацията. Най-търсеният модел е на средна цена 1050 - 1100 лв. 

Данните в класацията на БНП Париба Лични Финанси показват, че българите инвестират в домашен комфорт и са готови да отделят повече пари за по-висок клас обзавеждане и техника, които ще използват дълго време. 

Класацията е базирана на над 150 000 стоки, за които клиентите кандидатстват за покупка на изплащане през първата половина на 2017 г. Около 50% от тях са за 10-те най-търсени стоки.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | стоки на изплащане | БНП Парба Лични Финанси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини