Компания от Сан Франциско плаща $10 000 на служителите си, за да живеят другаде

Причината са твърде високите цени на недвижимите имоти в района

Снимка: Pixabay
19:41 03.04.2017

Наемите и цените на жилищата в Сан Франциско достигат невиждани нива, като средният наем е 4200 долара месечно.

В желанието си да подпомогне своите служители да избегнат ненужно високите разходи за живот, малка технологична компания ще заплаща на новонаети служители 10 000 долара, ако се преместят да живеят извън района, наричан Bay Area.

В блога на компанията главният изпълнителен директор на Zapier Уейд Фостър е обявил тази експериментална програма за "де-локация", която ще реимбурсира разходите за преместване в размер до 10 000 долара на всеки, който приеме позиция в стартиращата фирма и се изнесе извън района на залива в първите три месеца.

"Някои от нас се влюбват в района и могат да си позволят финансово да създадат тук свой дом. Но за останалите това може да е истинско предизвикателство ", написа Фостър, цитиран от Бизнес Инсайдър.


Zapier създава автоматизирани продукти за мобилни приложения и в момента набира автори на свободна практика,  инженери, продуктови мениджъри и други административни служители. Директорът Фостър споделя пред "Сан Франциско Кроникъл", че вече има сериозен интерес към програмата за преместване след обявяването й в блога.

Компанията може да я разшири, за да подпомогне и служителите си, които живеят в други скъпи райони.

Zapier и сега работи с екип, който е изцяло дистанционен. Няма офис, а тримата създатели работят от домовете си.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компания | цени | имоти | служители | наеми | преместване | Сан Франциско | Zapier

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини