LG направи най-големия в света OLED дисплей

Видеостената с размер на 4 волейболни игрища, разположена в Dubai Mall, вече е вписана в рекордите на Гинес

20:13 15.08.2017
Южнокорейската компания LG Electronics направи най-големия OLED екран в света. Видео стената с размерите на 4 волейболни игрища (около 700 кв. м), е на най-големия търговски център в Обединените арабски емирства - The Dubai Mall, и вече е вписана в Книгата на рекордите Гинес.

Гигантският екран е направен от 820 55-инчови OLED панела и се намира на стената на аквариума и зоологическата градина в мола. Той е широк 50 метра и висок 14 метра.

OLED панелите се отличават с подобрено качество на изображението и гъвкавост. Обикновено този тип дисплеи се използват в смартфоните, но напоследък стават все по-популярни и в телевизорите от висок клас.

Голям тласък на пазара се очаква да даде решението на Apple да използва OLED технологията в дисплеите на своите телефони.

Според компанията IHS Markit още тази година OLED технологията ще изпревари тази на дисплеите от течен кристал, като пазарът се оценява на 22,7 млрд. долара за 2017 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рекорд | Гинес | OLED | LG Electronics | екран

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини