Магическият елемент в АстраЗенека са хората, иновациите и силата на науката

Достигаме нови хоризонти в науката, за да създадем медикаменти, които ще имат съществен принос за подобряване качеството на живот и здравето

Като глобална биофармацевтична компания АстраЗенека има значим принос за откриването,  разработването и маркетирането на иновативни медикаменти във важни терапевтични области като сърдечно-съдови заболявания, диабет, онкология, респираторни, инфекциозни и автоимунни заболявания.

В България АстраЗенека присъства повече от 45 години в лицето на своите предшественици Zeneca PLC и ICI, и е една от динамично и бързоразвиващите се компании през последните години.

"Достигаме нови хоризонти в науката, за да създадем медикаменти, които ще имат съществен принос за подобряване качеството на живот и здравето на хората. Екипът ни се състои от 115 професионалисти, изповядващи културата “Аз мога”, ориентирани към резултатите, с потенциал и желание за развитие,  силно ангажирани и уверени в изпълнението на стратегическите цели на компанията, казва Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България и председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители у нас.

"Успехът ме мотивира, а предизвикателствата ме амбицират. Зная колко мощна е добрата дума и от нея човек винаги има нужда. В екипа прочитът на препятствията е възможност да търсим нови пътища за постигане на целите", добавя тя.

"От спорта познавам страстта към победата - философия, споделяна от екипа на АстраЗенека България. С поглед напред се вдъхновяваме от новите терапевтични решения, които компанията ще предложи, и от възможността заедно да ги направим достъпни за българските пациенти и за тяхното лечение", казва паунова. За нея успехът е събирателна от много фактори, като магическият елемент в АстраЗенека са хората, иновациите и силата на науката.

"Като част от компания, докосната от величието на научното познание, искрено се вълнувам от постигнатите научни открития и вярвам, че те в положителна посока променят парадигмата за лечение на пациентите", каза изпълнителен директор на АстраЗенека България.

Зоя Паунова е изпълнителен директор на АстраЗенека България и председател на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители у нас. Тя е магистър по фармация от Медицинската академия в София, завършила е бизнес образование в INSEAD, Франция, като е специализирала във Великобритания, Швеция и САЩ.  Има над 25 години опит във фармацевтичната индустрия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АстраЗенека | успешните компании | лекарства

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини