НАП продава модерни смартфони по 2 лева

Техниката е конфискувана от заловени каналджии на нелегални мигранти

17:55 20.02.2017

Луксозни и модерни смартфони на цена от 2 лева. Такава оферта обяви офисът на НАП в Бургас за конфискувана при престъпления техника. Освен мобилни телефони за продажба са обявени и скъпи лаптопи.

Предметите, които пуска на публичен търг с тайно наддаване приходната администрация в Бургас, са 78. От тях 52 са мобилните телефони.

„Всички тези вещи, които се продават чрез търг, са отнети в полза на държавата от съдебните органи от лица, които са извършвали най-общо казано незаконни дейности”, обясни Христо Узунов, говорител ТД на НАП-Бургас.

Голяма част от телефоните са отнети от така наречените каналджии на незаконно преминаващи страната ни мигранти. Сега данъчните ги продават на символични цени.

„Цената на всеки един от телефоните, които са 52 на брой варира от 1 до 20 лева, най-скъпият е 20 лева. Участниците в търга не могат да си купят само един телефон, само един лаптоп, само една електронна везна. Групата е оценена на 469 лева и 90 ст-начална цена”, обясни Христо Узунов.

Единственото условие за участие в търга е депозит от 20% от стойността на техниката.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: престъпления | техника | публичен търг | каналджии | конфискувани предмети | НАП-Бургас | Христо Узунов