Български учен изобрети нова технология за производство на кашкавал

Млечният продукт е с по-високо съдържание на белтъчини и млечни мазнини, подходящ е за спортисти

Нова технология за производство на кашкавал е изобретил младият учен от Плевен д-р Димитър Димитров, предава БНР. Откритието вече е привлякло интереса на научните среди в Европа. Надеждата на сънародника ни е и да привлече вниманието и на производителите, тъй като новият продукт се счита за полезен за спортуващите.

Специфичната обработка е по-щадяща за млечния състав на кашкавала и запазва голяма част от хранителните свойства в него.

На външен вид и на вкус продуктът не се различава от традиционния, но съдържа повече белтък и млечни мазнини. Повишени са хранителният състав и биологичният потенциал. Повече са и микроорганизмите, а при разграждането на продукта се получават повече аминокиселини.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кашкавал | нова технология | български учени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини