Нужни са още 3 млн. лева за ремонта на НДК

Въпреки че потвърди, че средства за ремонта на сградата са били харчени за други дейности, Боил Банов е готов да върне Мирослав Боршош на директорския пост

09:05 20.07.2017

Още 3 млн. лева са нужни, за да бъде завършен ремонта на НДК преди председателството на Съвета на ЕС. Това каза министърът на културата Боил Банов в сутрешния блок на bTV. Според него, въпреки че има забавяне на проекта за реконструкция на сградата, България ще се справи с европредседателството.

Банов коментира и обвиненията, които вчера бяха официално предявени срещу бившия директор на НДК Мирослав Боршош. Министърът потвърди, че пари, преведени за ремонта на НДК, са били изхарчени по други направления, а не по основната дейност. Въпреки това Банов е готов да върне Боршош на директорския пост, ако проверката на работата му оправдае действията му.

Министърът на културата не подмина и темата за паметника „1300 години България”. Той коментира, че по принцип предпочита паметниците да се съхраняват вместо да се събарят, но само когато това е възможно. Конкретно паметникът пред НДК обаче не може да бъде запазен, обясни той, защото се руши, а проблеми в конструкцията е имало още при изграждането му.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | НДК | председателство | Мирослав Боршош | Боил Банов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини