Оръжейният съвет ще заседава за лиценза на „Емко“ в понеделник

Предприятието ще си върне разрешителното за търговия, само ако е отстранило всички нередности

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките ще разгледа искането за възстановяване на търговския лиценз на фирма „Емко“ ЕООД в понеделник, 18 септември. Това стана ясно от съобщение на Министерството на икономиката, с което ведомството на министър Емил Караниколов отговаря на днешните протести на работниците във военния завод.

От позицията на икономическото министерство се разбира, че преди седмица е постъпило писмо до министър Караниколов от „Емко“, в което се прилагат констативни протоколи от служба “Контрол на общоопасните средства”. С тези протоколи фирмата иска да докаже, че е отстранила всички нередности, заради които преди месец и бе отнет лиценза за търговия с оръжия и боеприпаси.

Според икономическото министерство обаче в един от протоколите не става ясно дали са отстранени нередностите, констатирани от служба по пожарна безопасност и другите компетентни органи с направени предписания. В тази връзка е възложено на секретаря на Междуведомствения съвет да изпрати писмо до Главна дирекция „Национална полиция“, с което да се поиска информация дали са отстранени всички констатирани нередности.

Търговският лиценз на „Емко“, който в момента е спрян от Междуведомственият съвет за срок от 6 месеца, следва да бъде възстановен след отстраняване на всички нередности. Това трябва да бъде констатирано от всички компетентни органи.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: лиценз | Емко | оръжеен съвет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини