10 подобрения, които ще получат старите iPhone-и след дни

Apple започва да обновява своите по-стари мобилни устройства до iOS 11

След като представи три нови смартфона – iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X Apple се заема да подобри и своите по-стари модели телефони и таблети.


На гореизброените устройства ще бъде възможно инсталирането на iOS 11 – най-новата версия на мобилната операционна система на Apple. Досега платформата беше в бета-стадий, а от 19 септември ще започне изпращането на финалната ѝ версия към всички устройства, които са съвместими с нея и които са обновени до iOS 10.

Разработчици на приложения и нетърпеливи потребители използват iOS 11 от месеци насам в рамките на програмата за бета-тестване. През това време стана ясно кои са най-големите промени, които са въведени:

1. Контролният център – той е претърпял редизайн  и вече позволява на потребителя да го подрежда според своя вкус.


2. Apple също е променила начина за правене на снимка на екрана и вече може да се прави и видеозапис. Вече направената снимка на екрана стои в долния ляв ъгъл на дисплея, откъдето може върху нея да бъдат направени корекции преди споделяне.


3. Гласът на виртуалния асистент Siri вече е по-реалистичен и в работата му са направени редица подобрения, сред които е и добавянето на възможност за превод от английски на китайски, испански, френски, немски и италиански.


4. Добавени са няколко нови филтри за снимките.


5. Щората за известия вече наподобява заключения екран.


6. Направен е редизайн на магазина за приложения, като сегашната му цел е да привлича потребителите да разглеждат и да откриват любопитни програми, отколкото да влизат в него, само когато им трябва нещо определено.


7. Apple най-после добавя файлов мениджър за iPhone и iPad устройствата. Приложението е наречено „Файлове” и вероятно него потребителите няма да искат да го забраняват или скриват.


8. Нов режим възпира да се пишат съобщения или да се гледа из телефона по време на шофиране.


9. В настройките вече е добавена функция за бързо оптимизиране на паметта на устройствата.


10. Вече не е нужно да питаме каква е паролата за Wi-Fi – с новия iOS 11 е нужно само да поставил телефона или таблета си до друго отключено устройство на Apple, за което знаем, че има достъп до Wi-Fi мрежата, и паролата ще бъде копирана.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Business Insider

Етикети: apple | iPad | iPhone | смартфони | телефони | таблети | iOS | Спирос Номикос