Последната иновация на Apple – кутия за пица

Иновативната кутия ще се ползва от служителите в новото седалище на компанията

21:07 17.05.2017
Технологичният гигант Apple се смята за носител на революционни промени в сферата на мобилните телефони, компютрите и музикалната индустрия. Сега компанията предефинира и разбирането за това как трябва да изглежда кутията за пица. 

Изобретение от космическата ера – така британското издание Telegraph определя иновативната кутия. Тя е специални изработена за служителите на компанията, които скоро ще се преместят в новото седалище на Apple в Калифорния. 

Подобно на новата сграда, и кутията е в кръгла. Дизайнът е бял и вече е патентован от Apple. Кутията има внимателно поставени дупки, които извеждат топлината и влагата от иначе затвореното пространство и така не позволяват на пицата да се овлажни. Идеята е служителите спокойно да пренесат храната си от стола до бюрото си. За първи патентът е публикуван през 2012 г. В него кутията е описана с „множество изпъкнали ивици“, „позволяващи отделянето на влагата от храната“. В проектирането на кутията е участвал и Франческо Лонгони, директор на отдела за хранителни продукти в Apple. 

От известно време кутията се използва в столовете "Caffe Mac" на Apple, но ще е още по-полезна в новото седалище на компанията "Apple Park" в Купертино, където служителите вече са започнали да се местят. 

Колкото и удобно и практично да е изобретението, Apple не възнамерява да го прави достъпно за ползване от масовия потребител. Компанията все пак планира да отвори обществено достъпно кафене в своя нов център и там всеки истински фен ще може да види и пробва кутията.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | патент | изобретение | кутия за пица

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини