Председателят на Софийски градски съд подаде оставка

Все още няма официално потвърждение на информацията от Висшия съдебен съвет

Председателят на Софийски градски съд (СГС) Калоян Топалов е подал оставка. Информацията е на БТА от в съда, но е потвърдена и пред други медии. Все още няма официално потвърждение от Висшия съдебен съвет (ВСС), а самият Топалов не отговаря на телефона си, съобщава БТА. Очаква се утре да станат ясни мотивите, с които председателят на СГС се оттегля от поста.

Съдия Калоян Топалов е административен ръководител на Софийски градски съд от 07.07.2015 г. До тогава работи последователно като съдия в Гражданско отделение в Софийски районен съд и в Софийски градски съд. От 25 май 2009 г. до 31 декември 2011 г. е постоянен преподавател по Гражданско право и граждански процес в Националния институт по правосъдието.

Лектор на семинари по гражданско право и гражданско процесуално право, организирани от НИП. Съавтор на „Помагало по гражданско процесуално право и гражданско материално право за кандидати за младши съдии“ и на „Приложен коментар на ГПК“. Завършил е специалност „Право“ в СУ „Климент Охридски“. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: оставка | Софийски градски съд | председател | Калоян Топалов | Сгс | мотиви