Предварителните поръчки на Galaxy Note 8 надминаха очакванията и удариха рекорд

Моделът регистрира най-високи нива на предварителни поръчки от серията Note на Samsung

Предварителните поръчки за последния флагман на Samsung – Galaxy Note 8, са надминали очакванията на производителя. С тази новина се похвали южнокорейският гигант и то непосредствено преди дебюта на новите iPhone модели във вторник. 

Ди Джей Кох, президент на мобилния бизнес на Samsung, заяви, че последният модел на марката е успял да регистрира най-високи нива на предварителни поръчки от всички досегашни представители на серията Note. Тази динамика дава основание на компанията да смята, че ще успее да се представи по-добре в съревнованието с Apple при високия клас смартфони.  

По думите му в първия ден от предварителните поръчки са били продадени 395 000 бройки, което е надминало първоначалните прогнози. „Данните за първите пет дни показват, че предварителните поръчки (бел.р за Note 8) са около 2.5 пъти над тези за Note 7 през миналата година“, коментира още Кох, цитиран от Financial Times. 

Тези цифри дава големи надежди на южнокорейския гигант, който претърпя сериозна криза с „гърмящия“ Galaxy Note 7 в края на 2016 г. и породи основателни опасения, че потребителите може и да се въздържат от това да инвестират в неговия наследник Galaxy Note 8. 

Припомняме, че моделът дебютира официално миналия месец и от 23 август бе пуснат за предварителни поръчки, които ще продължат до 23:59 ч. на 13 септември. Очаква се устройството да се появи по рафтовете на специализираните магазини на 15 септември. 

Note 8 може да се окаже символично затваряне на черната страница, наречена „гърмящия Note 7” веднъж завинаги, смятат анализатори. „Успехът на Galaxy S8 по-рано през годината вече показа, че Samsung е оставил Note 7 в миналото“, смята Брайън Ма от IDC, допълвайки, че този на Note 8 ще затвърди посоката.

Цента на Note 8 на американския пазар варира между 930-960 долара, в България тя започва от 1 950 лв. и може да стигне до 3 000 лв. в зависимост от условията и търговеца. Прогнозите на анализаторите вещаят предимство във високия клас за модела на Note8 пред новия iPhone X, който се очаква да струва над 1 000 долара. 

Що се отнася до най-големия пазар в света – китайския, задачата там е сравнително по-сложна. Пазарният дял на Samsung там се сви до 3% през второто тримесечие на 2017 г. Редно е да се отбележи, че Note 8 е представител на високия клас смартфони, а в Китай предимството е на страната на местни производители като Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi, насочени конкретно към нуждите и изискванията на този регион, съответно предлагащи по-евтини устройства.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | рекорд | прогнози | Galaxy Note 8 | Note | предварителни поръчки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ