Програма "Еразъм" вече има мобилно приложение

Днес Европейският съюз (ЕС) чества 30-ата годишнина на програмата за обмен в чужбина, в която досега са взели участие 9 милиона души

16:30 13.06.2017
Европейският съюз (ЕС) чества 30-ата годишнина на програмата „Еразъм“ за обмен в чужбина, в която досега са взели участие 9 милиона души.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни са сред главните участници в честванията в Европейския парламент в Страсбург в петък по случай 30-та годишнина на програмата „Еразъм“.

По този повод Комисията въвежда и ново мобилно приложение за програмата „Еразъм+“.

Приложението е предназначено за студенти, учащи в областта на професионалното образование, и участници в младежки обмени и ще улесни действията на младите хора по линия на „Еразъм+“.

Мобилното приложение „Еразъм+“ ще даде възможност на участниците лесно да проследяват своя напредък по различните административни стъпки — преди, по време и след престоя си в чужбина. Чрез приложението студентите ще могат и да договарят и подписват онлайн своите споразумения за учебна дейност, както с изпращащите, така и с приемащите университети.

С него те могат да обменят и да гласуват за предпочитаните от тях съвети, за да помогнат на други хора да се интегрират в местните общности, както и да подобрят езиковите си умения посредством пряка връзка към платформата за онлайн езикова подкрепа по „Еразъм+“, която предлага онлайн курсове с преподавател и интерактивно наставничество на живо.

Първата версия на приложението вече е достъпна както за iOS, така и за Android. Чрез нови характеристики и постоянно актуализиране достъпът до него скоро ще бъде разширен, за да бъдат включени и други групи участници в програмата „Еразъм+“, като същевременно се гарантира, че приложението отговаря и на бъдещите нужди на поколението „Еразъм+“.

От началото на първоначалната програма „Еразъм“ през 1987 г. досега в обмен в чужбина са участвали 9 милиона души.

На днешното празненство в Страсбург председателите на Европейския парламент и на Комисията ще връчат символична награда за деветмилионния участник по програма „Еразъм+“ на 33 представители на поколението „Еразъм+“ — по един от всяка от участващите европейски държави (всички 28 държави от ЕС, Турция, бившата югославска република Македония, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн).Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | образование | Еразъм | мобилно приложение | програма Еразъм | 30 години | обмен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини