Рибопреработвателни предприятия получават 9.3 млн. лв. евросредства

С парите ще бъдат изградени 9 нови предприятия, а 4 ще бъдет модернизирани

Подписани са договори за 9.3 млн. лева инвестиции в рибопреработвателни предприятия по Програмата за морско дело и рибарство. Това отчетоха от Министерството на земеделието и храните.

Одобрените средства са насочени към изграждане на 9 нови рибопреработвателни предприятия и модернизация на 4 съществуващи фабрики.

С реализацията на проектите ще се разкрият над 130 работни места. Одобрените кандидати са поели ангажимент да въведат устойчиво управление на ресурсите и да постигнат максимална енергийна ефективност на предприятията. Най-много са проектите в област Пловдив - 3 (Пловдив и Панагюрище – 2 бр.), следват тези по Черноморието (Каварна, Несебър и Бургас) и по един в Монтана, с. Бенковски, Пирдоп, Пазарджик, София, Сливен и Шумен. Срокът за изпълнение на инвестициите е между една година и година и половина в зависимост от предвидените дейности.

Проектите се финансират по мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“, следващият прием по процедурата е предвидено за месец октомври тази година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиции | европейски проекти | рибопреработвателни предприятия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини