Село в цветовете на дъгата (галерия)

Кампунг Пеланги в Индонезия стана хит в социалните мрежи след преобразяването си

Вече няма нужда да минавате под дъгата, а може направо да влезете в нея. Това може да ви се случи в селцето Кампунг Пеланги (Kampung Pelangi) в Индонезия, което е преобразено в невероятни ярки цветове и любопитни картинки.


 

Трансформацията е по идея на обществеността в район Джава, в южната област Семаранг. Местните власти решават да отделят 22 000 долара, за да превърнат западналото селце в привлекателно място.


Три други града в района вече са направили подобни преобразявания с рисунки, и затова всичките 232 къщи в Кампунг Пеланги са превърнати в жива картина.

 

Стените им са изрисувани в пъстри десени, с фигури на животни, геометрични форми и забавни картинки, придавайки на цялото село страхотен житейски пулс, пише BoredPanda.


След преобразяването селото бързо се превръща в туристическа атракция и привлича много посетители, които разпространяват красивата му нова визия и в социалните мрежи. 


Така то добива и световна известност, а направената инвестиция се отплаща добре.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | село | Индонезия | цветно | дъга | Кампунг Пеланги

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини