Сезонът на финансови отчети е в разгара си

Златото и петролът записват положителни резултати

Сезонът на финансови отчети е в разгара си и акциите завършиха на печалба през петъчната търговска сесия. Измерителят на щатската икономика S&P 500 се изкачи с 0.6%, за да завърши на 2459.27 пункта и така индексът достигна нов абсолютен максимум, като задмина предния връх от 19 юни на 2453.82. 

Индексът на 30-те сини чипа в щатската икономика Dow Jones добави 84.65 пункта към стойността си за да достигне 21637.74, което също беше исторически максимум. Технологичният Nasdaq се изкачи с 0.6 на сто до 6312.47 пункта. Водещите финансови институции JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo изкараха по-добри от очакваните финансови резултати, но въпреки това акциите на  JPMorgan и Citigroup поевтиняха. 

На европейските борси преобладаваше смесена търговия, като вниманието на инвеститорите беше насочено към срещата между президентите на САЩ и Франция. Индексът DAX изтри 0.08% от стойността си до 12631 пункта, докато FTSE 100 се понижи с почти половин процент и завърши седмицата на 7378 пункта. 

В петък доларът изгуби позиции спрямо основните валути, което повиши цената на златото. Ценният метал достигна до 1228 долара за тройунция, което е ръст с 0.88 на сто, докато среброто поскъпна с 1.62% и се търгуваше за $15.95. 

Петролът също записа положителни резултати, като лекият суров петрол поскъпна с 1% и можеше да бъде изтъргуван на цена от 46.68 долара за барел.

Финансови отчети – BlackRock Inc., Netflix Inc.

В началото на седмицата финансовата институция BlackRock Inc. и една от водещите компании доставчик на филми и сериали на основата на видео стрийминг – Netflix Inc. ще публикуват финансовите си отчети за второ тримесечие на 2017 година. Очакванията са компанията BlackRock Inc. да изкарат печалба от акция (EPS) в размер на $5.37 спрямо $5.047 за първо тримесечие от годината. Прогнозните стойности за Netflix Inc. са EPS да падне до $0.16 спрямо $0.40 за Q1 2017.

Инструмент на фокус - BlackRock 

Финансовата институция описва силен възходящ тренд с тенденция към допълнително поскъпване. В понеделник излизат финансовите отчети, като се очаква EPS да бъде по добър от предходния период. Финансовите отчети може да се изтъргуват с поставяне на чакаща поръчка малко над най-високата стойност на текущия бар 442.79 с цел достигане до горната граница на канала около 451. Възможен е пробив на тази стойност. Но преди това очакваме пазара да консолидира и да събере сила за ново поскъпване.

USD/JPY 

След последния пробив на горната тренд линия пазара тества поскъпването при ниво 112.50. Пробив под това ниво означава, че валутната двойка се връща към тенденцията от поевтиняване и се насочва към следващата зона на подкрепа, която е долната тренд линия и в средносрочен план може да видим спад под 110.00 йени за долар.

XAG/USD

Поевтиняването на среброто беше ограничено от нивото 15.80 долара за трой унция, където с помощта на индикаторът Стохастик се образува дивергенция. Това е тренд обръщащ модел и сигнализира за бъдещо покачване на цената. Потвърждение на поскъпването ще бъде повишаване на цената над $16 с първа цел достигане до 50 периодната средна и втора цел нивото $17.30.

DAX 

Низходящата корекция на немският индекс срещна подкрепа при 12300 пункта, откъдето отскочи и възобнови възходящото движение. Потвърждение за това е пробива на ключовото ниво 12500. На дневна графика се вижда, че индексът среща съпротива от 50 дневната средна, но очакваме покачване над тази линия и тестване на максимума при 12950. От друга стана ново понижение под линията на подкрепа би отслабило купувачите и може да доведе до задълбочаване на корекцията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | долар | акции | пазари | злато | индекси | борси | финансови отчети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини