Социалното министерство приканва младежи без работа да спрат да „циклят“ (видео)

Всеки пети младеж у нас нито работи, нито учи, нито се развива

С видео кампания онлайн Министерството на труда и социалната политика (МТСП) се опитва да достигне до младежите без работа.

Всеки пети младеж в България на възраст между 15 и 29 г. нито работи, нито учи, нито се развива професионално, показват данните на Евростат за 2016 г. Тревожната статистика е провокирала социалното министерство, чрез управляваната от нея Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, да стартират кампания за активиране на неактивните лица с мотото „Спри да циклиш“.

В клиповете безработните биват приканвани да се регистрират в Бюрото по труда, за да получат съдействие от квалифициран специалист. Кампанията е с национален обхват и ще се изпълнява в следващите три месеца. Нейните послания са ориентирани  не само към младежи, а като цяло към икономически неактивните хора в България, които са близо 1.5 млн. души на възраст между 15 и 64 г. по данни на Националния статистически институт (НСИ).

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате на нашата страница във Facebook или да използвате нашия RSS фийд, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: безработни | младежи | МТСП | кампания | Спри да цикллиш

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини