Стив Джобс винаги ще е ДНК-то на Apple, възкликна Тим Кук по време на "iPhone X събитието"

Изпълнителният директор на технологичния гигант откри и закри събитието на Apple с емоционални думи за предшественика си Стив Джобс

Снимка: Screenshot
Ехото от дългоочакваното събитие на Apple, на което бяха представени новите продукти на компанията, все още кънти и тепърва потребителите ще събират и споделят впечатления от устройствата, а анализаторите ще оценяват ефекта им върху бизнеса. 

Символично е, че вчерашната премиера се състоя в чисто новия кампус Apple Park в залата „Стив Джобс“, наименувана в памет на човека, който не само представи първия iPhone преди десет години, но и е основен идеолог на концептуалното развитие на Apple.  

Събитието бе открито и закрито от изпълнителния директор на концерна Тим Кук с думи за неговия предшественик, споменът за който вероятно винаги ще е призмата, през която ще се развива компанията и в бъдеще. 

Светът загуби Стив Джобс през 2011 г., но неговата личност и визията му за технологично развитие вероятно дълго ще осветяват пътя не само на Apple, но и на много прохождащи лидери в сферата. 

В емоционалните си думи Кук коментира, че „духът и философията на Стив за живота винаги ще са ДНК на Apple”. В тази връзка, колкото и революционен да е iPhone от социална и технологична гледна точка, най-големият подарък на Джобс към човечеството все пак няма да е просто един продукт, а по-скоро самият Apple, смята Кук.  

Точно преди да запознае аудиторията с най-новите продукти на компанията главният изпълнителен директор на  гиганта разказа за уникалната, по негови думи, дарба на Джобс. „Той имаше невероятната способност да отключва таланта у всеки, с когото работеше“, изтъкна Кук, добавяйки „Стив значеше толкова много за мен и за всички нас. Няма ден, в който да не мислим за него“. 

Разказвайки за трудностите около организацията на голямото събитие, отразяващо десетата годишнина от появата на първия iPhone, той припомни, че основателят на Apple е обичал дни като този, в които е имал възможността да сподели със света новостите на компанията. 

Едно от големите му наследства, което се материализира във времето, е и чисто новото седалище на гигант – овалният Apple Park. Кук припомни, че Джобс винаги е подхождал с мисъл за „следващото поколение творци и новатори“ и това го е накарало да стартира работата по кампуса преди повече от десетилетие. 

„Той мислеше в задълбочено за нашето работно място и заобикаляща среда“, посочи Кук, като добави, че Джобс е вярвал, че то трябва да е такова, че да вдъхновява талантливите хора да вършат работата си по най-добрия начин. 

Apple Park приюти първите служители на компанията още през април. В него е въплътена визията на Джобс за създаването на футуристично работно място, където инженери и дизайнери да могат заедно „да си сътрудничат в изобретяването на следващото поколение продукти на Apple, за да променят света“. 

„Визията и страстта на Стив живеят тук в Apple Park и навсякъде в Apple“, каза Кук, завършвайки с думите - „Днес и винаги ще го почитаме“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | Стив Джобс | Тим Кук