Световни тенис легенди опитаха български вина

Специалните гости нa най-големия образователен форум за този спорт, който се провежда в София, получиха подарък от New Bloom Winery

Световният тенис елит даде висока оценка за организацията на най-големия образователен форум за този спорт. Събитието се провежда от 11-ти до 14-ти октомври в София. За  четири дни в България дойдоха световни експерти в областта на треньорското обучение, състезателите и спортната наука за Световната треньорска конференция на Международната тенис федерация (ITF). Конференцията събра над 650 треньори и експерти от близо 90 страни.

Специалните гости останаха много доволни от организацията на събитието. Те получиха и подарък вино, произведено в България. New Bloom Winery подари специалната си серия Face-to-Face (F2F). „Щастливи сме, че можем да покажем пред експерти в света на тениса модерното лице на винопроизводството в България. Вярваме, че именно качественото българско вино е най-добрата визитна картичка на страната.“, коментираха от производителя. Серията F2F включва едно бяло вино Шардоне и две червени – едното от нестандартния за България немски сорт Дорнфелдер, а другото е купаж от Каберне Совиньон, Сира и Регент. 

New Bloom Winery e единственият производител в България, който отглежда лозови масиви от немските сортове Дорнфелдер и Регент. Първата реколта на Дорнфелдер изобщо в България бе реализирана именно под марката Face-to-Face и още от първия път беше отличена на едно от най-престижните винени изложения Mundus Vini в Германия. A именно купажът F2F бе определен за едно от 50-те най-добри български вина тази година. Лозята на New Bloom Winery се намират в Тракийска низина, която беше определена за втората най-добра винена дестинация в света и според производителя – именно тероарът и добрият климат за отглеждане на грозде в региона дават възможност на тези сортове да разкрият най-доброто от себе си. 

Във вината се влага само най-доброто грозде, набрано и сортирано на ръка. Това е причината и за лимитирания брой бутилки в серията - не повече от 5000 бутилки от вид. Всеки от сортовете отлежава в нови френски барици от 6 до 14 месеца. 


„Събитието е организирано на ниво. А най-добрия начин да се запомни България е чрез хубавите вина, които се правят тук“, коментираха от тенис средите. Специално за конференцията у нас пристигна президентът на Международната тенис федерация Дейвид Хагърти, който се срещна с министъра на спорта Красен Кралев. Днес бе една от най-интересните лекции в конференцията – тази на Мери Пиърс - достигнала до №3 в света и носителка на две титли от Големия шлем. Като лектори се включиха още бившата №3 в света на двойки Елена Лиховцева и достигналата до №4 в света българка Магдалена Малеева.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: вино | тенис | New Bloom Winery | Световна треньорска конференция