Ципрас: Гърция е „обърнала страницата”

Възможността за „Грекзит“, напускането на ЕС, се е пренесла в състояние на „Гринвест“ - привлекателна за инвестиции страна

10:30 10.09.2017

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас обяви, че страната „е обърнала страница“ и че от възможността за „Грекзит“, напускането на ЕС, се е пренесла в състояние на „Гринвест“ - привлекателна за инвестиции страна, предаде Ekathimerini.

„Страната става стратегически партньор на големите финансови сили на планетата“, заяви Ципрас, посочвайки скорошните посещения в Гърция на руски, френски и китайски водещи политици. „Обликът на страната се е променил драматично за добро, белезите на възстановяване са ясни за нас, за инвеститорите и за нашите партньори“, добави той.

Ципрас приветства „новият модел на растеж, необременен с изкривяванията на миналото“ и посочи важността на „оформянето на политики, които гарантират, че няма да се върнем обратно в предишните времена“. „Идеята е да не излезем от надзор, само за да допуснем старите грешки“, посочи гръцкият министър-председател.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: икономика | Гърция | Алексис Ципрас | грекзит

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини