Университет от Топ 10 в света стъпва у нас

SDA Bocconi Scool of Management, съвместно с Американския университет в България, откриват магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти”

Университет от Топ 10 в света стъпва у нас.  SDA Bocconi Scool of Management, официално класиран от Файненшъл Таймс като „шестото най-добро място в света за бизнес образование”, съвместно с Американския университет в България откриват магистърска програма за ръководни кадри „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти”, като обучението ще се провежда изцяло в София.

Избрахме България, защото намерихме подходящ партньор - Американския университет в Благоевград, който има високи стандарти в образованието, както и срещнахме разбиране в нашите дипломатически среди у вас, заяви Маурицио Далокио, бивш декан, преподавател по корпоративни финанси и директор на програмата от страна на SDA Bocconi, цитиран от БГНЕС. 

За нас е удоволствие да бъдем партньори с SDA Bocconi , допълни информацията Стивън Съливан, временно изпълняващ длъжността президент на Американския университет в България. 

Престижен италиански университет идва в България с нов статут в общ проект с престижен партньор, изпитвам чувство на гордост, подчерта и посланикът на Италия у нас Стефано Балди. 

Решихме да разширим своята дейност- разкрихме бизнес училище в Мумбай, а в Източна Европа решихме да използваме България като бизнес хъб за региона и като първа стъпка започнахме с тази магистърска степен по финанси, банково дело и недвижими имоти. А третата дестинация за нас е Близкия Изток- Ливан, уточни той. 

Програмата ще започне в средата на октомври т. г. , ще продължи между 14-16 месеца и ще се състои от 16 модула, отбеляза Емилия Занкина, първи зам.-ректор по академичните въпроси на Американския университет в България. 

Цената за обучението на един студент, която предвиждаме за програмата, е 22 500 евро, като тя е доста по-ниска от тази, която плащат студентите в Италия, допълни тя. 

Университетът работи с банки, които ще предоставят преференциално финансиране, информира Занкина. 

Завършилите програмата ще получават паралелно две дипломи- от SDA Bocconi и от АУБГ, които ще бъдат признати и в Европа, и в САЩ. Програмата ще се провежда в Центъра за образование и култура „Илиев” на АУБГ в Студентски град. 

Инициаторите се надяват да привличат студенти от цяла Източна Европа, а преподавателите ще са от SDA Bocconi и от АУБГ. 

Обучението ще бъде на английски език, при което теорията ще бъде свързана с практиката, обеща Леонардо Етро. 

Известни интелектуалци и бизнесмени , завършили университета „Бокони” са бившият италиански премиер Марио Монти, председателят на Европейската банкова федерация Алесандро Профумо и др.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: обучение | образование | Американски университет в България | SDA Bocconi Scool of Management | магистърска програма