Видео оборва слуховете за премахването на Touch ID от iPhone 8 (видео)

Скенерът за пръстови отпечатъци може да бъде разположен отзад

Снимка: Nodus
19:09 23.08.2017
Дългоочакваният юбилеен iPhone 8 ще е снабден със сензор за пръстови отпечатъци, който ще бъде разположен от задната страна на устройството. За наличието на въпросната функционалност може да се съди от видео, което изтече в онлайн пространството през последните 24 часа. 

То вероятно ще заинтригува феновете на Apple, но трябва да се отбележи, че автентичността му не е потвърдена, според Mashable. 

10-секундният клип показва дейност, наподобяваща някакъв вид калибриране. Вижда се как човек, може би служител в производството, докосва с пръст гърба на телефона, тествайки сензорния му идентификатор. В рамките на този процес се забелязва също как екранът отгоре извежда редове с данни. 

Ако видеото се окаже легитимно, което е под голям въпрос, това означава, че компанията не е изоставила идеята си за Touch ID – опция, съпътстваща последните няколко модела iPhone. Досега скенерът за пръстови отпечатъци се намираше в Home бутона, който обаче ще бъде премахнат в следващото поколение смартфони на компанията. Това постави въпроса за мястото на сензорната технология и дали изобщо ще ѝ бъде намерено такова. 

Видеото предизвиква изненада у следящите темата, но и е трудно да се възприема за чиста монета, доколкото слуховете за бъдещия флагман на Apple не спират. На нас остава да почакаме още месец, докато устройството бъде официално представено. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: видео | apple | iPhone 8 | Touch ID | пръстови отпечатъци | скенер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини