VMware разширява екипа си в България до 1500 души

Компанията разгръща нови възможности за кариерно развитие

Глобалният лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност VMware планира да разшири екипа си в България до 1500 души в следващите няколко години. Компанията вече 10 години успешно работи на българския пазар, като за този период е увеличила екипа си близо 4 пъти и се превърна в един от най-големите инвеститори в ИТ индустрията в региона. 

Възможностите за кариерно развитие във VMware до момента бяха в областта на информационните технологии, разработването на продукти и решения, оценката на качеството и техническата документация. Сега офисът в София разгръща експертизата си и в посока бизнес операции. За целта ще се оформят специализирани екипи със задълбочени знания в областта на финансите, бизнес анализите и бизнес интелиджънс (BI). Всичко това трансформира VMware България от чисто развойно звено в стратегически мултифункционален хъб с богато портфолио от продукти, персонализирани решения и широк спектър от оперативни и бизнес дейности.

В екипа на VMware работят хора от над 10 националности, които създават ключови продукти и решения за нуждите на някои от най-големите световни компании. Специалистите в София разполагат с богата експертиза в областта на виртуализацията, управлението и автоматизацията на виртуални инфраструктури, възстановяване на данни при бедствие, анализиране на големи масиви от данни и други.

Един от факторите за добрите резултати на компанията в региона е успехът на създадения през 2015 г. център за професионални софтуерни услуги и персонализирани решения. Същата година в София отваря врати и лаборатория за иновации с развойна дейност в сферата на технологии с отворен код (Open Source) и Интернет на нещата (IoT).

„Екипът в България има ключова роля в разработването на продукти и услуги, които помагат на клиентите ни да са по-ефективни и конкурентноспособни. Изминалото десетилетие показа, че VMware България е в основата на иновативните технологии, с които правим дигиталната трансформация на бизнесите на клиентите ни възможна. Планираме да продължим инвестициите си в региона. Наистина се вълнувам за следващата вълна от постижения на екипа ни тук“, сподели по време на посещението си в София Пат Гелсингър, главен изпълнителен директор на VMware.

„През последните 10 години VMware България се превърна в един от най-стратегическите и успешни екипи на VMware на глобално ниво. През годините развихме дълбока бизнес и технологична експертиза и благодарение на това работим по едни от най-иновативните решения на компанията“, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA. „Имаме за цел да превърнем офиса тук в още по-атрактивна локация за български и чужди специалисти, които да работят и живеят в София. Занапред имаме още по-амбициозни планове и с нетърпение очакваме следващото десетилетие“, допълни още тя.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | служители | наемане | кариера | VMware

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ