Златото печели от несигурността

Геополитическите конфликтите допринесоха за намалено търсене при петрола

Снимка: Pixabay

Щатските борси останаха затворени по случай националния празник “US Labor Day” (Ден на труда) и фокусът се измести към търговията в Европа. Пазарите на Стария континент не успяха да се изкачат над червената зона, като индексът DAX загуби 1/3 от стойността си до 12102.21 пункта, а бенчмаркът във Великобритания се спря на ниво 7411.47 пункта, като записа понижение с 0.36%, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

В основа на отрицателните резултати беше нарасналото напрежение покрай Северна Корея и тестовете с ядрено оръжие, което отдръпна пазарните участници от рисковите активи и ги насочи към по-сигурни инвестиции. От това спечели златото, което се смята за убежище по време на несигурност. Цената на ценния метал достигна до 1334.10 долара за тройунция, което е дневно поскъпване с 0.68 на сто. 

Успоредно с това среброто набра скорост, като добави нови 0.86 на сто към цената си и се разменяше за 17.88 долара за тройунция. 

Геополитическите конфликтите допринесоха за намалено търсене при петрола. Въпреки това щатският лек суров петрол остана с лек ръст от 0.13% до 47.40 долара за барел, докато сортът Брент се раздели с 1% от стойността си и приключи деня на $52.21.

Изминалият месец търговията на сорта Брент премина в рейндж между нивата 50.30 и 52.90. Очакваме купувачите да вземат надмощие и след пробив на линията на съпротива да последва поскъпване до 56 долара за барел. Индикаторът Стохастик е във фаза на покачване към зоната на свръх купен пазар , което е в подкрепа на очакваното поскъпване.

Финансов отчет – Hewlett Packard

През деня излиза финансовият отчет за трето тримесечие на годината на една от водещите технологични компании Hewlett Packard. Очаква се коефициентът печалба за акция (EPS) да бъде 0.257 спрямо стойността от 0.35 за предходния отчетен период. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: Елана Трейдинг

Етикети: петрол | акции | пазари | злато | Северна Корея | несигурност