Accor купува дял от южноафриканската Mantis

Сделката ще добави 28 хотела към портфолиото на групата, вариращи от хотели и резиденции, бутикови вили и луксозни имоти

Хотелската група AccorHotels ще придобие 50% от южноафриканската компания Mantis Group, фокусирана в хотелиерски услуги и почивки. Това е част от плановете на Accor за разширяване на континента. Сделката подлежи на одобрение от регулаторните органи.

Споразумението с Mantis Group ще добави 28 хотела към портфолиото на групата, вариращи от хотели и резиденции, бутикови вили и луксозни имоти, като Founders Lodge – южноафрикански имот за игри, разположен в Източен Кейп; Mantis St. Helena – бутиков хотел на отдалечен остров в Атлантическия океан, както и хотел Draycott в Лондон, синоним на европейска елегантност и типичния британски лукс.

Mantis Group е известна с усилията, които полага за опазването на природата, които включват подкрепа и спонсорство на различни инициативи. работи за опазване на биоразнообразието на ландшафтите, в които са разположени имотите й, и споделя ползите от екотуризма с местните общности чрез създаване на работни места..

„Mantis е пионер в персонализираните, уникални по рода си туристически услуги в някои от най-приказните хотели по света. С това стратегическо партньорство ние ще засилим положителното влияние на групата в Африка и ще станем партньори с компания със силни корени и наследство, всепризната за ангажираността си към опазване на околната среда и висок рейтинг в сферата на хотелиерството", каза главният изпълнителен директор на AccorHotels Себастиен Бейзин.

 AccorHotels управлява софийските хотели Novotel и ibis.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сделка | хотели | Южна Африка | вили | Accor | Mantis

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини