Българска благотворителна фондация приема дарения само в криптовалути

BitHope е събрала за една година над 25 000 лв.

Снимка: Pixabay
12:51 17.01.2018
Родна благотворителна фондация е събрала за една година над 25 000 лв. в криптовалути от различни дарителски кампании. BitHope е и първата неправителствена организация в обществена полза (НПО), която приема единствено криптовалути за финансиране на инициативите, които подкрепя. 

Основните цели на фондацията са да подкрепя и да насърчава развитието на международната дарителска дейност чрез използване на технологии за децентрализирано съхранение на стойност. Организацията се стреми да използва предимствата на криптовалутите, а именно – по-евтини, по-бързи, по-прозрачни и по-сигурни транзакции, за да увеличи размера на събраните благотворително средства. 

Една от последните активни инициативи, подкрепяни от  платформата, е тази на SOS Детски селища – “Никое дете не трябва да расте само“. Кампанията цели да се осигури грижа за децата, които днес са уязвими, като им се даде основата за учене и развитие на житейските умения, в името на едно по-добро бъдеще за света.

Фондацията подкрепя и други значими каузи, като проектът chitanka.info, инициативата “Всяко дете заслужава ваканция“ на фондация „Надежда“, кампанията на фондация „Здрави майки, здрави бебета“ относно превенцията на прееклампсия, и кампанията на betahaus Sofia за създаване на обособено BlockchainSpace в София, както и много други. Със средства, генерирани чрез дарения на биткойни, BitHope успява да закупи и домакински уреди (7 перални и 2 микровълнови печки) за пострадалите от наводненията в община Бургас през 2017.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дарения | благотворителност | криптовалути | фондация | BitHope

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини