Борисов и Нанков се разбраха с протестиращите за магистрала до Видин (видео)

Според регионалния министър е напълно възможно съществена част от пътя, заедно с най-тежките участъци, да е готов до 2022 г.

16:26 02.03.2018
Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се разбраха с протестиращите от Северозападния регион да има магистрала от Видин до Ботевград. Срещата между тях се проведе днес в Министерския съвет, а по думите на регионалния министър още в следващата сряда ще се вземе решение с конкретни срокове и ангажименти за изграждането на Коридор номер 4 в участъка от Ботевград до Видин.

Борисов и Нанков приеха протестиращите след 5 поредни съботи на протести, които блокираха движението по първокласния път София – Видин.

 „През последните около 30 г. обещанията за Северозапада са били повече от действията, дори са били само обещания. Северозападът заслужава тази инфраструктура“, заяви Николай Нанков на брифинг след срещата с протестиращите от региона.

Министърът уточни още, че след откриването на Дунав мост 2 пътят е отеснял.

"Тук коментираме изцяло ново трасе, изцяло нови габарити - със скоростен участък, с магистрален", допълни Нанков. Според него 2022 г. е напълно реален и възможен срок за завършване на магистралата, заедно с най-тежките и участъци. Общата дължина на пътя Видин – Ботевград е 167 км.

Относно тунела под прохода Петрохан регионалният министър заяви, че там се извършват геоложки проучвания и веднага след тях ще бъдат възложени и прединвестиционни проучвания. По думите на Нанков той ще се строи чрез публично-частно партньорство.

"Радвам се от това, което се случи днес и от днешната среща. Българският премиер се намеси навреме, защото 5 поредни седмици Видин протестира за изграждане на магистрален път от Видин до Ботевград", сподели Росица Кирова от Гражданско движение "Единни за промяна". Тя добави, че планираният за 3 март протест ще протече под формата на честване на  3 март.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | Бойко Борисов | магистрала | Видин | Ботевград | Николай Нанков | скоростен път

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини