Бургас и Камено получават 1 млн. лв. за справяне с щетите

В момента няколко екипа на място описват щетите

Общините Бургас и Камено получават общо 1 млн. лв. за преодоляване на щетите от наводненията в Бургаска област. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на финансите Владислав Горанов.

600 хил. лв. ще бъдат отпуснати на Камено и 400 хил. на Бургас. С тези средства ще бъдат покрити разходите за аварийно-възстановителните дейности и за подпомагането на пострадалите.

В момента няколко екипа на място описват щетите, основно на публичната инфраструктура. Очаква се работата им да приключи до понеделник следващата седмица, посочи вицепремиерът Дончев, който е председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Той съобщи, че заделеният резерв на Комисията до края на 2017 г. е над 2 млн. лева и че има готовност да бъде предоставен както за непосредствено справяне с бедствията, осигуряване на пътен достъп и достъп на хората до домовете им, така и за ремонтни работи, които да се осъществят до края на годината. Когато бъде изготвена точната справка за всички извършени дейности и необходими плащания, правителството ще вземе решение от коя бюджетна програма и какво допълнително финансиране ще бъде отпуснато.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Бургас | Томислав Дончев | щети | Владислав Горанов | наводнения | Камено

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини