„Бюджетът е богата, добре аранжирана пица „Калцоне“

Валери Симеонов, вицепремиер

„Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви предоставим думата, за да изложите вашата позиция за бюджета за 2018 г. - така наречената богата, добре аранжирана пица "Калцоне”.

Така вицепремиерът Валери Симеонов, който председателства Националния съвет за тристранно сътрудничество, даде думата на финансовия министър Владислав Горанов по време на днешното заседание на Съвета.

Досега никой не е определял бюджета като „богато аранжирана пица „Калцоне“, но вероятно Симеонов прави препратка към Бюджет 2010, който бе определен от тогавашния финансов министър Симеон Дянков като „постна пица“.

В дневния ред за днешното заседание на Тристранката са трите бюджета – на държавата, на Здравната каса и на Социалното осигуряване. Разглеждат се и предложените промени в Закона за ДДС.

„Според мен бюджетът за 2018 г. дава възможност държавата нормално да изпълнява своите функции и връща част от добрите процеси в икономиката и към служителите, заети в бюджетната сфера”, заяви Горанов, след като представи разчетите.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Владислав Горанов | цитат на деня | Валери Симеонов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини