Глосов, АПИ: До края на май пътищата ще бъдат закърпени

Климатичните особености в България са такива, че не може да няма проблеми с пътищата

09:06 21.03.2018
До началото на туристическия сезон, което е до края на май, пътищата трябва да са във вид, в хората да могат да пътуват спокойно. Това каза в ефира на Nova Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Според него климатичните особености на България са такива, че няма как пътищата да не са в такова състояние след края на зимата.

„Нашите климатични особености са такива, че температурните амплитуди са от +20 до -20. Тези проблеми не са само при нас, но може би при нас са малко по-големи проблемите. Защото от години пътното поддържане е недофинансирано“, каза Глосов.

Той каза, че през миналата година са ремонтирани 570 км. републикански пътища, което е 1/40 от дължината на цялата мрежа в България. Ако се добавят и общинските пътища, тогава километрите се удвояват.

„Тол системата ще увеличи 3-4 пъти финансовите възможности на държавата за ремонти. И За 10 години ще бъдат ремонтирани всички републикански пътища. Животът на един път е 6-8 години“, каза още представителят на АПИ.

Той определи изказването на премиера Бойко Борисов, че ако трябва до всяка дупка на пътя ще стои по един чиновник, за да предупреждава хората, като „отговорност, която държавата трябва да има към пътната мрежа“. „Но няма как да има полицай или чиновник до всяка дупка. Той е говорим преносно“, коментира Глосов.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | Светослав Глосов | ремонт на пътища | кърпене на пътища | дупки по пътищата

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини