Горанов: Подкрепям закриването на "Оперативен контрол" в НАП

От отдела ще бъдат съкратени над 250 човека, които ще трябва да минават тестове за пригодност, ако искат да бъдат назначени отново

Има шанс наетите по-отдавна служителите от отдел "Оперативен контрол" на НАП, който предстои да бъде закрит, да бъдат преназначени в други звена на приходната агенция. Това е мнението на финансовия министър Владислав Горанов, който коментира пред журналисти темата със освобождаването на над 250 служители на НАП, които пък излязоха на протест срещу решението на Агенцията, предаде репортер на Economic.bg.

Ръководството на НАП реши да закрие звено "Оперативен контрол" и освободените от него служители ще трябва да минат специални тестове и чрез тях да бъдат преназначени в други звена, където трябват още хора.

„Съкращения в щата на НАП няма да има, но всеки достоен и добре образован български гражданин може да кандидатства, ако отговаря на критериите. Аз не виждам нищо драматично, това е едно управленско решение на ръководството на НАП, което не крия, че подкрепям. Голяма част от служителите, които в момента работят и които основателно се притесняват за своето бъдеще, не са постъпили в НАП чрез конкурсите, които се организират в момента. Това ще бъде един шанс за тях да покажат нивото, на което трябва да отговарят служителите в НАП“, каза Горанов.

Той обясни, че кадровите промени в Агенцията до известна степен ще засегнат и функциите ѝ, тъй като с толкова служители, колкото са освободени от сектор „Оперативни проверки“, ще бъде подсилен капацитетът звената за фискален контрол. „Държавата няма никаква полза да отслабва капацитета на приходната администрация – напротив, целта ни е да подсилим тази администрация и да гарантираме изпълнението на бюджета“, обясни финансовият министър.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съкращения | НАП | служители | уволнения | Владислав Горанов | тестове | щат

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини