Кипърка оглави световния женски флот

36-годишната Деспина Панайоту-Теодосиу навигира успешно в смятания за мъжки професионален свят на корабната индустрия

Снимка: Личен архив

На 36 години тя бе обявена за „Жена на десетилетието в иновациите и лидерството”, влезе в списъка на „10-те жени за пример” в глобалната корабна индустрия и стана „капитан” на световния женски флот с избирането й за президент на Международната женска асоциация за корабоплаване и търговия (WISTA). „Вълната” от отличия понесе към върха на кариерата Деспина Панайоту-Теодосиу, главен изпълнителен директор на кипърската компания „Tototheo Maritime, която е лидер в бизнеса с морски технологии, навигационни системи и сателитни комуникации.  

Пълен напред

2017 г. е най-успешната засега година в професионалния път на младата кипърка в доминирания от мъже свят на корабоплаването, донасяйки й три престижни отличия в международни води след наградите в Кипър и успехите й на борда на компанията.

„Ние, жените, имаме важна роля в корабоплаването и трябва да я прегърнем, като останем верни на ценностите и идентичността, които ни правят това, което сме ние”, заяви Деспина Панайоту-Теодосиу в първата си реч, когато в началото на октомври бе избрана за президент на Международната женска асоциация за корабоплаване и търговия (WISTA - Women’s International Shipping & Trading Association), чийто секретар бе през последните две години. Именно Деспина е основател през 2011 г. на кипърския клон на организацията и негов президент досега. WISTA International е асоциация на жените на ръководни длъжности в сектора на корабоплаването и днес обединява почти 3000 членове от 40 държави в целия свят, които работят във всички сектори на морската индустрия - корабостроене, търговски флот, корабни агенти, управляващи и регулаторни органи, финанси, брокери и други. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Повече четете в бр. 79 на сп. "Икономика"


Етикети: Кипър | Деспина Панайоту-Теодосиу | Международна женска асоциация за корабоплаване и търговия | WISTA

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини