Кой кара Bugatti

Това разкрива президентът на автомобилната марка Щефан Винкелман

Снимка: Bugatti
Всички сме чували за Bugatti и суперавтомобилите от 3 млн. долара, най-новият от които е Bugatti Chiron. Според самата компания от този модел вече са продадени всички бройки поне до 2021 г., а около 300 от очакваните 500 вече са при собствениците си. 

Но може вие едва ли познавате лично някого, който би или може да плати такава сума пари за кола, колкото и да е хубава тя (или бърза). 

Новият президент на Bugatti Щефан Винкелман (който оглави борда през януари, след като преди това е работил за Audi Sport и Lamborghini) наскоро се впусна в темата в интервю за Business Insider, като посочи някои интересни демографски данни за клиентите си:

"Те обикновено са мъже, забогатели сами. Географски, те са (предимно) от Северна Америка, Европа, Близкия Изток и Япония".

Той също така коментира и факта, че за повечето собственици на Bugatti, въпросната кола е само една от многото в автопарка им.
"Те обикновено имат колекция от около 30 автомобила и също имат яхти, къщи и частни самолети."

Винкелман допълва и малко психология към профила на типичния клиент на Bugatti: 

"Това са хора, които се наслаждават на живота и много ясно съзнават защо купуват такъв автомобил."Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобил | Bugatti | Щефан Винкелман

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини