КРИБ учреди регионална организация в Стара Загора - Новини от Economic.bg

КРИБ учреди регионална организация в Стара Загора

Основна цел е да подпомага местния бизнес в решаването на проблемите на местно и регионално равнище

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) учреди нова регионална структура в Стара Загора. Учредителното събрание се проведе на 23 октомври, а откриването бе направено от проф. Николай Вълканов, зам.-председател на Управителния съвет на КРИБ. Приветствие по повод учредяването на КРИБ-Стара Загора отправи областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председателите на КРИБ-Русе и КРИБ-Кърджали Милка Трифонова и Лазар Попов.

Основна цел на новата регионална структура е да подпомага местния бизнес в решаването на проблемите на местно и регионално равнище и ефективно да защитава неговите интереси в партньорство с местната власт. КРИБ ще подкрепя новото сдружение за постигане на общите цели и приоритети на бизнеса в България, се казва в официалното съобщение за учредяването.

 В Управителния съвет на КРИБ-Стара Загора влязоха 7 дружества, в това число: "Арсенал" АД, "Загорка" АД, "Новотехпром" ООД, „Ел Контрол” ЕООД, „Медина Мед” ООД, "МБАЛ Тракия" ЕООД и „Ате Плас” ООД. За председател на Управителния съвет бе избран Стефан Шоселов, управител на "Новотехпром" ООД, а за зам.-председатели - Мария Жекова, управител на „Ате Пласт“ ООД и  Янко Костадинов, финансов директор на „Арсенал” АД.

Контролният съвет на новото сдружение включва „Метал-М” ЕООД, „Лесо Инвест” ООД и „Чахов” ООД. За председател на Контролния съвет бе избрана Иванка Михайлова, управител на „Метал-М” ЕООД.

В събитието по учредяването на КРИБ-Стара Загора взеха участие представители на фирми от различни сектори на икономиката от региона, като официално учредители станаха 20 от най-влиятелните работодатели в областта, представители на големия и среден бизнес, като "Арсенал", "Загорка", "Новотехпром", „ВиК Стара Загора", „Кастамону България", "МБАЛ Тракия", „Медина Мед”, „Анимекс”, „Ел Контрол”, „Лесо Инвест”, „Пещострой”, „Ате Плас”, „Булагро”, „Метал-М”, „Карго Партнер”, „Зара Газ”, „Загария”, „Кен” и др.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: КРИБ | КРИБ-Стара Загора | учредително събрание

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини